Jak dokonywać zdrowych wyborów żywieniowych podczas grillowania

Niezależnie od tego, czy organizujesz grilla dla przyjaciół i rodziny, czy po prostu idziesz do domu przyjaciela, jest kilka prostych sposobów na dokonanie zdrowych wyborów żywieniowych. Najpierw przygotuj grilla i wyczyść go, aby usunąć zwęglone pozostałości.

Navy beans

Niezależnie od tego, czy planujesz rodzinnego grilla, imprezę w biurze czy po prostu wieczór z przyjaciółmi, jest kilka wskazówek, o których powinieneś pamiętać. Upewnij się, że wypełniasz swój talerz pożywną żywnością, aby uniknąć przeciążenia kaloriami. Posiadanie wysokobiałkowej przekąski może również zapobiec przejadaniu się.

Jeśli organizujesz przyjęcie, upewnij się, że przyniesiesz danie, które jest bogate w błonnik i białko. Zapobiegnie to gwałtownemu wzrostowi cukru we krwi po posiłku.

Jeśli szukasz zdrowego dania dodatkowego do podania obok mięsa, spróbuj fasoli navy. Te małe białe fasolki są dobrym źródłem białka i błonnika. Mają mało kalorii i cholesterolu. Możesz ich użyć, aby zastąpić czerwone mięso w swojej diecie. Są też dobrym źródłem witaminy B1 i magnezu.

Podczas letnich miesięcy będziesz chciała skorzystać z sezonowych owoców i warzyw. Możesz również dodać do swojego talerza sezonowego arbuza.

Innym świetnym sposobem na przygotowanie dania dodatkowego jest wykorzystanie resztek szynki. Możesz zrobić pyszną zupę fasolową Senate, dodając szynkę i kilka innych składników do ugotowanej fasoli. Jeśli nie jesteś fanem resztek szynki, możesz również użyć resztek piersi z indyka.

Istnieją dwa podstawowe sposoby przygotowania fasoli navy: ugotować ją lub wstępnie namoczyć. Jeśli je wstępnie namoczysz, możesz skrócić czas gotowania i uczynić je łatwiej strawnymi.

Oprócz tego, że fasola navy jest świetnym źródłem białka, jest również dobrym źródłem wapnia, magnezu i folianów. Te składniki odżywcze są ważne dla zdrowia Twojego serca. Ponadto, fasola navy jest bogata w błonnik, który wspiera zdrowie układu krążenia.

Grillowany kabob

Niezależnie od tego, czy szukasz lekkiej kolacji, czy pysznej przystawki, grillowane kaboby są łatwą opcją, która ma duże znaczenie. Są szybkie w przygotowaniu, pełne witamin i minerałów i można je przyrządzić z prawie każdego mięsa lub warzywa.

Jeśli szukasz niskokalorycznego kaboba, nie szukaj dalej niż kurczak z owocami i warzywami. Możesz zdecydować się na marynowanie mięsa lub warzyw przed grillowaniem.

Kluczem do dobrej marynaty jest upewnienie się, że składniki są świeże. Możesz również zdecydować się na użycie suszonych ziół lub wymieszać własną, niestandardową mieszankę do kabobów.

W zależności od rodzaju mięsa, które wybierzesz, czas potrzebny do przygotowania kabobu będzie się różnił. Na przykład kabob z kurczaka może być gotowy w mniej niż 30 minut. To samo można powiedzieć o kabobie wołowym.

Najlepszym sposobem na przygotowanie kaboba jest zamarynowanie mięsa przez kilka godzin przed grillowaniem. Dzięki temu mięso pozostanie delikatne i wilgotne. Marynata doda również dodatkowego smaku.

Po zamarynowaniu mięsa, nadszedł czas na nabijanie kawałków na szpadki. Szaszłyki powinny mieć około pół cala grubości. Pamiętaj, aby przewlec je przez środek.

Kaboby można podawać prosto z grilla lub można je ułożyć osobno. Kaboby są świetną imprezową przystawką lub daniem głównym. Podawaj je z hummusem lub chlebkiem pita, aby dopełnić posiłek.

Kababy to świetny wybór zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Możesz je przygotować z wyprzedzeniem i zamrozić na okres do 3 miesięcy. Możesz również użyć gorącej podkładki, aby przytrzymać koniec szaszłyka przed jedzeniem.

Ryby, kurczak i indyk

Wybór zdrowej żywności na grillu to kwestia osobistych preferencji. Na przykład, nie jest dobrym pomysłem przygotowywanie całego posiłku od podstaw. Alternatywnie, zdecydować się na gotowych opcji mięsa i ryb, takich jak boczek, kiełbasa, hot-dogi i udka z kurczaka. Jeśli jednak zdecydujesz się zrezygnować z pakowanych produktów, pamiętaj, aby dobrze się wyspać w oczekiwaniu na nadchodzące uroczystości.

Oczywiście, jeśli jesteś fanem grilla, nic nie stoi na przeszkodzie, abyś doprawił wszystko starym dobrym sosem barbecue. Jeśli czujesz się bardziej wyrafinowany, rozważyć whipping się domowej roboty bulionu przy użyciu kości swojego cennego posiadania. Nietrudno znaleźć w lodówce godnego kolegę. Jeśli szukasz mało wymagającego obiadu, rozważ zalety całego pieczonego kurczaka. W końcu jaki jest lepszy sposób na uczczenie przełomowej okazji niż obfita uczta? Co więcej, cały pieczony kurczak jest łatwy do upieczenia na grillu, zwłaszcza jeśli jesteś mistrzem we wszystkich dziedzinach. A jeśli się spieszysz, nie bój się chwycić najbliższej rękawicy do grillowania i przystąpić do działania.

Największą i najlepszą wiadomością jest to, że można odebrać dobry ol’ modny posiłek z grilla za około dolara. Szybkie przeglądanie internetu powinno ujawnić mnóstwo przepisów do buta.

Szoruj grill, aby usunąć zwęglone pozostałości

Utrzymywanie grilla w czystości pomaga uniknąć zwęglonych pozostałości. Pozostałości te mogą nadawać potrawom niepożądany smak i powodować zapalenia się ognia. Może również zawierać substancje toksyczne, które są szkodliwe dla zdrowia. Czyść grill regularnie, aby zapobiec tym problemom.

Najłatwiejszym sposobem czyszczenia zewnętrznej części grilla jest wyszorowanie go wilgotną szmatką. W przypadku bardziej uporczywych zabrudzeń może być konieczne użycie płynnego środka do mycia naczyń. Dobrym pomysłem jest również regularna wymiana szczotki do grilla.

Zanim zaczniesz czyścić, ważne jest, aby upewnić się, że grill jest rozgrzany. Ciepło rozluźni jedzenie i ułatwi jego czyszczenie.

Po usunięciu jedzenia, będziesz chciał wyczyścić ruszty grilla. W tym celu należy moczyć ruszty w roztworze 50 procent wody i octu przez około godzinę. Ruszty powinny być następnie płukane pod bieżącą wodą.

Po oczyszczeniu rusztów można wytrzeć grill. Można użyć dużej gąbki kuchennej do wyszorowania zewnętrznej części grilla. Wewnątrz możesz użyć szczotki, aby usunąć pozostałości.

Możesz również wyszorować rury palnika używając folii aluminiowej. Możesz również użyć płatka do szorowania. Możesz również użyć gąbki do szorowania dyfuzorów płomieni.

Do czyszczenia grilla możesz użyć mieszanki wody i sody oczyszczonej. Temperatura sody oczyszczonej pomoże jej spienić się, co spowoduje rozpad rdzy i korozji. Możesz również użyć soli, aby nasączyć tłuszcz.

Kiedy skończysz czyszczenie, możesz spryskać grill 50-procentowym roztworem wody i białego octu. Jeśli potrzebujesz, możesz również dodać odrobinę oliwy z oliwek. To pomoże pokryć powierzchnię grilla, aby utrzymać kraty z korozji. Możesz również użyć ręcznika papierowego, aby wytrzeć nadmiar oleju.

Cukrowe napoje

Niezależnie od tego, czy organizujesz grilla na podwórku, czy bierzesz w nim udział, ważne jest, aby znać właściwy sposób spożywania posiłków i picia wybranych napojów. Jest to szczególnie prawdziwe, jeśli chcesz cieszyć się imprezą i być w najlepszym stanie.

Nie tylko piwo i likier zawierają sporą ilość kalorii. Napoje zawierające sporą ilość cukru również mają złą reputację. Istnieją jednak sposoby, aby uczynić BBQ zdrową sprawą.

Jednym z najprostszych sposobów, aby utrzymać swoje wybory żywności i napojów w ryzach jest picie dużej ilości wody. Nie tylko ugasi to Twoje pragnienie, ale także pomoże ograniczyć apetyt, dzięki czemu będziesz mniej skłonny do przejadania się. Dobrym pomysłem jest trzymanie kilku butelek wody w lodówce przez cały czas.

Najlepszym sposobem, aby dowiedzieć się, co znajduje się w Twoim napoju, jest przeczytanie etykiety. Szukaj opcji niskokalorycznych i wybieraj napoje rozsądnie. Na przykład, kufel piwa zawiera 150 kalorii. Jeśli szukasz lżejszego napoju, możesz spróbować koktajlu. Możesz również spróbować uniknąć tych, które zawierają syropy smakowe.

Możesz również rozważyć wypróbowanie nowej metody „BYOM” BBQ. Dzięki temu możesz przynieść wybrane przez siebie mięso. Jest to dobry sposób, aby pokazać swoim gościom, że dbasz o swoje zdrowie. Wypróbowanie nowej metody pozwoli Ci również zaoszczędzić trochę pieniędzy. Jest to również doskonały sposób, aby zaangażować swoją rodzinę w proces przygotowywania jedzenia.

Istnieje mnóstwo innych sposobów na zdrowe odżywianie się przy grillu, ale najlepszym sposobem na zapewnienie dobrej zabawy i zdrowej imprezy jest czytanie etykiety.

Add a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *